İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na katıldı. Fuar alanında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden 5 şehidin fotoğrafının yer aldığı dev ekranın önüne karanfil bırakan İmamoğlu, daha sonra TUSAŞ'ın standını ziyaret etti.

"BU SALDIRI MİLLETİMİZE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"


İmamoğlu, ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada şehitlere rahmet dileyerek "Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin korunması hepimizin en büyük vatan borcudur." dedi.

Savunma sanayisinin, Türkiye'nin bağımsızlığının teminatı olan bir sektör olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "1973 yılında kurulan TUSAŞ 50 yılı aşkın süredir ülkemiz adına hizmet vermektedir. Silahlı Kuvvetler'imizin, milletimize ait bir kurum olması da bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. TUSAŞ çalışanlarının, saldırıda çalışma arkadaşlarını kaybettikten hemen sonra dile getirdikleri 'Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz.' ifadesi her şeyin ötesindedir." diye konuştu.

İmamoğlu, milli meseleler üzerinden yapılacak mücadelelerin hep birlikte verilmesinin altını çizerek, "Asla bireysel tavırlar ya da siyasi malzeme gibi davranmamamız gereken bir dönemdeyiz. Savunma sanayine yapılan bu saldırı milletimize yapılmış bir saldırıdır." ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİ TEPKİ GÖSTERDİ: 'BUNUN HESABINI KİM VERECEK'


Ziyaretinde katılımcıların fotoğraf çektirme isteğiyle durdurduğu sırada İmamoğlu'na bir kişi tepki gösterdi.

Vatandaşın, "Dün Abdullah Zeydan (Van Büyükşehir Belediye Başkanı) ile yan yanaydınız." diye seslenmesi üzerine İmamoğlu, elini ağzına götürerek vatandaşa iki kez öpücük gönderdi.

İmamoğlu'na seslenmeye devam eden vatandaş, TUSAŞ'taki 5 şehide vurgu yaparak "Bunun hesabını kim verecek. Burada geziyor ama askerimiz şehit oldu. Dün makamında ağırladı Zeydan'ı." dedi.

"SEN BAYAĞI ÇİRKİNSİN"


İmamoğlu ise "Ya sakinleş konuşuruz seninle zamanı gelince. Sen siyaset yapmaya devam et aslanım. Çirkin siyasetine devam et sen. Sen bayağı çirkinsin." şeklinde karşılık verdi.

Kaynak: AA