İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz’un sorumlularının yaptıklarının hesabını tam olarak vermediklerini belirtti. İstanbul Saraçhane’deki 15 Temmuz Şehitler Panosu önünde düzenlenen programda konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz darbesini gerçekleştirenlerin sadece bir gecede ortaya çıkmadığını, bu örgütün onlarca yıllık bir süreçte büyüyüp güçlendiğini hepimiz biliyoruz. Bu süreç boyunca darbecilerin önünü açan bazı politikaların uygulanmasında etkili olanlar, milletimize gereken özeleştiriyi yapmadılar ve sorumluluklarıyla ilgili yeterince hesap vermediler."

İmamoğlu, konuşmasında darbeci örgütlenmenin en yüksek makamlardan destek gördüğünü ve övgü aldığını vurgulayarak, "Bu süreçte kulaklarını kapatanlar, asıl suçları bir kenara bırakıp, bu durumu açığa çıkaran insanlarla uğraştılar, onlara zulmettiler, hapse attılar, hatta hayatlarını kaybetmelerine neden oldular. Bugün şehitlerimizi andığımız gibi, o gün uyarılarda bulunan ve zulüm çeken insanları da anmalıyız. Onlara minnet duymalı ve zulüm çektirenlerin özür dilemesi gerekmektedir," dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ