Etkinliğine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, mahalle muhtarları, Çatalca'lı çiftçiler, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul genelinde tarıma destek olmayı sürdürüyoruz. Pendik'ten Silivri'ye, Çatalca'dan Sarıyer'e, Şile'den Beykoz'a, Arnavutköy'den Büyükçekmece'ye kadar tarım yapılan tüm alanlarda çiftçilerimize çeşitli destekler sağlıyoruz. Bu destekler sadece fide dağıtımıyla sınırlı değil; akaryakıt, eğitim, makine ve gübre gibi ihtiyaç duyulan her konuda çiftçilerimizin yanındayız” dedi.

TARIMDAN VE ÜRETİMDEN VAZGEÇMECEĞİZ

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel konuşmasında “Hasat Bayramı” programımızda değerli üreticilerimizle buluştuk. Zorlu ekonomik şartlara rağmen üretmekten vazgeçmeyen çiftçilerimize desteklerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde artarak devam edecek. Tarımdan ve üretimden vazgeçmeyeceğiz. Ekrem Başkanımız ile birlikte İstanbul’un ve Çatalca’nın muhafızı olmaya, topraklarımızdan bereket fışkırtmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TOPRAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’ da, tarımsal üretimi her zaman desteklediklerini vurgulayarak “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun çiftçi ve üreticilerimize sağladığı can suyu destekleri sayesinde, İstanbul'da tarım yapılan alanların 51 bin dekar artmasının gururunu hep birlikte yaşadık. Verimli ve bereketli topraklarımızı koruyacak, tarımsal üretimi her zaman destekleyeceğiz” dedi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR