Babalığı ve erkeklerin ailelerinde oynadıkları rolleri inceleyen araştırmacılar, çok kötü sonuçlara ulaştı. Toplumlar tarafından erkeklerin üzerine yüklenen sorumluluklar, ekonomik krizler sebebiyle daha da kötü hale geldi.

Yalnızlık
DAHA AZ SAĞLAM


Ailelerini geçindirmek için çalışan erkekler, bu konuda zorlandıklarında veya başaramadıklarında kendilerini izole ediyor. Erkeklerin sosyal destek ağları da (meslektaşları, aile, yakın çocukluk arkadaşları gibi) genellikle kadınlarınkinden daha az sağlam...

yalnızlık-gazeteyazıyor
RAKAMLAR ORTADA


Ayrıca psikolojik destek alma konusunda da kadınlardan bir hayli gerideler... Ortaya çıkan yalnızlığın çok ağır sağlık sonuçları var. Yalnızlık; yaşlı yetişkinlerde kalp hastalığı riskinin %29, felç riskinin %32 ve bunama riskinin %50 artması anlamına geliyor.


ERKEN ÖLÜM RİSKİ


Ayrıca sosyal bağlantı eksikliği, erken ölüm riskini %60'tan fazla artırıyor.  Dünya genelindeki ekonomik koşullar ve giderek pahalılaşan konut ve gıda fiyatları, birçok erkek için aileyi maddi olarak geçindirme yeteneğini zorlaştırıyor. Bu faktörler ayrıca erkeklerin benlik duygusunu zayıflatıyor. Yalnızlığa ve izolasyon hissine katkıda bulunuyor.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ