Üç kuşaktır aynı mahallede ekmek pişiren bir zincirin son halkası olan fırıncı Nusret, mahallelinin ona yaşadığı hikayelerden esinlenerek ve Nasrettin Hoca’dan çağrıştırarak seslendiği adıyla Nusrettin ile karısı, beş kızı, kayınbiraderi ana ekseninde gelişen, Türkiye’de herhangi bir mahallede yaşanan neşeli hikayelerin anlatıldığı bir durum komedisi “Ekmek Teknesi”.

Karakterize edilen tipler ve birbirinden canlı tiplerin yaşadığı olaylar örgüsüne bakıldığında bir “Alaturka dizi” olarak da tanımlanabilen “Ekmek Teknesi”, felsefe olarak yüzlerce yıl önce yaşamış ama bugün hala geçerliliğini ve gerçekliğini koruyan Nasrettin Hoca efsanesinden beslenmekte. Sözüne sonsuz sadık, herkesi olduğu gibi kabul eden, kimseyi yargılamayan, muhtaca bonkör, sahtekara acımasız, hayatın fırıldağına mütevekkel, ama hamurlu ellerinden düşmeyen fırıncı küreğiyle feleğin çemberini bildiği gibi döndüren, severken de döverken de silahı zeka ve mizah olan fırıncı “Nusrettin”in hikaye edildiği, bir Osman Sınav projesi “Ekmek Teknesi”.

1.Bölüm:

Bir mahallede fırıncılık yapan Nusret, otoriter eşi Ayhan ve Mehpare, Songül, Sonnur, Jale, Sonay adında beş kızı ile birlikte yaşamaktadır. Sabahın erken saatinde ekmek yapmak için fırına giden Nusret un olmadığını görür. Oysa bir gün önce çırağı Naim’le uncuya 120 milyon lira gönderip un sipariş etmiştir. Naim’e un sorduğunda durum ortaya çıkar. Naim uncuya giderken yolda Nusret’in fırıldak kayınbiraderi Cengiz’e rastlamıştır. Cengiz, Naim’e loto kuponu verip yatırmasını ister. Un siparişi için de kendisinin gidebileceğini söyleyip parayı Naim’in elinden almıştır. Yani Cengiz 120 milyonu iç etmiştir.

Sabahleyin kahveye giden Cengiz gazetede loto numaralarına baktığında 6 tutturduğunu görür. Ama kankası Kirli Adnan hariç kimseye bir şey söylemez, kuponu almak için doğruca fırına gider. Ancak Naim kuponu Nusret’e vermiştir. Nusret’de 120 milyonu almadan kuponu vermeyeceğini söyler. Cebinde beş parası olmayan fırıldaklığı da ünlü Cengiz ne yapacağını şaşırır...

Kaynak: HABER MERKEZİ