44 yaşındaki Larkin Bohn, 12 yılı aşkın bir süredir dünyayı dolaşarak yedi denizde yelken açtı. Çokça tehlikeli olduğu bilinen 570.000 kilometrekarelik bir alana sahip Kuzey Denizi'ni ve son derece zorlu bir deniz olan Mariana Çukuru'nu gibi yerleri de korkusuzca ziyaret etti.

Larkin gemide itfaiyeci olarak da görev yapıyor

Tehlikeli olan işinin tulum giymeyi, yağlı ve dağınık işler içermesine rağmen mürettebatın gemideki birçok olanağından yararlandığını söyledi. Konaklama ücreti olmadan yılda nasıl kolayca 1 milyon ila 2.5 milyon lira arasında kazanabildiğini anlattı.

60 GÜN KARA YÜZÜ GÖRMEDİ

Larkin denizde geçirdiği en uzun süre 60 gün. 60 gün boyunca karayı görmediğini söyleyen denizci gemideki imkanların konforlu oluşundan dolayı bu durum onu ​​pek etkilemediğini sadece şahane yemeklerle sınırlı kalmayıp, spor salonu, sinema odası gibi birçok konforlu alana sahip olduğunu söyledi.

Larkin bazen haftalarını denizde geçiriyor

FİZİKSEL OLARAK ÇOK ZORLU

Larkin'in işinin pek çok avantajı olmasına rağmen, bunun zor bir iş olduğunu ve zorlayıcı olabileceğini kabul eden denizci: "Bu tehlikeli bir iş. Güvenliği içeren şeyler yaptığınız çok dinamik bir iş. Vinçlerle çalışıyorsunuz, ağır ekipmanlarla çalışıyorsunuz, bu ekipmanları suyun içine ve dışına koyuyorsunuz, gemiyi bağlıyorsunuz, halatlarla çalışıyorsunuz. Fiziksel olarak çok zorlu ve ağır şeyler taşıyorsun." dedi.

Larkin Bohn işyerinde yağ ve kirle kaplanıyor, burada geminin boyanmasına yardım ediyordu

Larkin, teknenin otomatik pilotunun okyanusun ortasında başarısız olması ve ekibin gemiyi manuel olarak yönlendirmek için birlikte çalışmak zorunda kalmasıyla kariyerinin en korkunç anının nasıl geldiğini belirtti. "Mutlaka dalgaların pruvaya geldiği dalgalı denizlere geldim. Bu çok vahşice. Korkutucu olabilir ama aynı zamanda çok heyecan verici."

Larkin, çalışmadığı zamanlarda muhteşem yemeklerin kendisine ikram edildiğini ve gemideyken spor salonu ve sinemaya erişim imkanına sahip olduğunu söyledi.

YELKEN AÇTIĞI YERLER:

1) Havai

2)Alaska

3) Cortez Denizi (Baja, Meksika)

4) Panama (kanalın birden fazla kez geçmesi dahil) 

5) Kosta Rika

6) Bering Denizi

7) Norveç 

8) 80. paralelde (Svalbard, Norveç ve buz tabakalarının ötesinde) 

Yanan uçaktan koşarak kaçtılar Yanan uçaktan koşarak kaçtılar

9) Mariana Çukuru'nun Üstü

10) Guam

11) Filipin Denizi/Hendek

12) Japonya 

13) Rusya 

14) Meksika Körfezi 

15) Kuzey Denizi

16) Grönland

17) İzlanda

18) Tiren Denizi (İtalya, Yunanistan) 

19) Güney Pasifik'te ekvatordan sadece birkaç derece uzakta

20) Kanada

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL