Beslenme alışkanlıklarınız, eklem ağrısı ve sertliğinden kaçınmanıza yardımcı olabilir. Leeds Üniversitesi'nin yeni bir araştırmasına göre; daha fazla yağlı balık, meyve, sebze ve tahıl tüketmek işinize yarayabilir.
Bu yiyecekler; iltihap giderici ve bağışıklık sistemini destekleyici faydalarla bağlantılı olması nedeniyle hastalığa yakalanma riskini azaltabilir. Tam olarak ne kadar yemeniz gerektiğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da çeşitli seçenekler mevcut.
SOMON-SARDALYA
Alabalık, somon ve sardalya gibi yağlı balıkları yemeniz için sağlam sebepler var. Bu balıkları içeren diyetler ayrıca bunama ve belirli kanser türlerinin riskini azaltmakla da bağlantılıdır. Konservelerini tüketmenizde de hiçbir sakınca yok...