Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Motorlu taşıtlar vergisinin ödeme günü için ek süre verildi. Bu durum motorlu taşıt sahiplerini sevindirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı, Motorlu taşıtlar vergisinin ödeme günü konusunda resmi sitesinden bir duyuru yayınladı. Peki ek MTV ödemesi hangi güne kadar uzatıldı? Motorlu taşıtlar vergisi için en son ne zaman ödeme yapılacak? Bu soruların cevapları internette aranıyor. Haberimizde motorlu taşıtlar vergisi için verilen ek süre ve motorlu taşıtlar vergisi ödemesinin nasıl yapılacağı konusunda bilgilerdirme mevcut durumda. Bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor...

EK MTV ÖDEME SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Normal şartlarda Ek MTV için verilen süre 31 Ağustos Perşembe günü sona eriyordu. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı, yaptığı son dakika açıklaması ile bu tarihte değişikliğe gitti.

Ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksidinin ödeme süresi 6 Eylül Çarşamba gününe uzatıldı. 

Gelir İdaresi Başkanlığı bu duyuruyu da şu şekilde yaptı:

''Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır.''

MTV ÖDEME NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı, MTV ödemeleri için kolay bir sistem kullanıyor. Buna Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr'ye giriş yapacaksınız. Giriş yapmak için de üyelik almanız gerekiyor. Daha sonra bilgilerinizi girdikten sonra ödemenizi internet sitesinden gerçekleştirebileceksiniz. 

Bunun dışında da ödeme yapabilmek mümkün. İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda ödemenizi yapabilirsiniz.

EK MTV'DEN MUAF OLANLAR

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen araç sahipleri, ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuldu. Buna göre son günü 6 Eylül olan ödeme takvimi için bir şey yapmalarına gerek olmayacak.

Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş otomobiller için ise yıllık motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak.

Bu vergiyi yatırmayanlar araçlarını satamayacak ve trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak, muayene de yaptıramayacak.

Editör: Orhan Duman