Uyku apnesi olan kişilere ehliyet verilmemesi veya ehliyetlerinin yenilenmemesi konusunda Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik, sürücülerin ve diğer yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Hazır yemek sektöründe düğün sezonu beklentisi Hazır yemek sektöründe düğün sezonu beklentisi

11

Uyku apnesi sendromu, uyku sırasında tekrarlayan solunum durmaları veya solunumun belirgin şekilde azalmasıyla karakterize edilen bir uyku bozukluğudur. Bu durum, sürücünün dikkatini ve tepki süresini olumsuz yönde etkileyebilir, dolayısıyla trafikte risk oluşturabilir.

Yapılan yeni düzenlemeyle, uyku apnesi tanısı konulan kişilerin trafikte araç kullanmasına izin verilmeyecek. Bu kapsamda, ehliyet almak veya yenilemek isteyen kişilerin sağlık raporu alması gerekmektedir ve bu raporda uyku apnesi sendromunun olup olmadığı da değerlendirilecek.

Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi belirtileri nelerdir? Uyku apnesi neden  olur? Uyku apnesi tedavisi nasıl olur? - Mynet trend

UYKU APNESİ NEDİR?

Uyku apnesi, bir kişinin uyku sırasında solunumunun geçici olarak durması veya azalması durumunu ifade eder. Bu durum, genellikle üst solunum yolunun tıkanması veya beyin tarafından solunum kaslarının uyku sırasında uygun şekilde kontrol edilememesi nedeniyle oluşur.

Kaynak: HABER MERKEZİ