Üner, “İki yaşında bir bebek cinsel istismara uğradı. Artık burası cehennemin dibi. Artık başka bir dip yok” ifadelerini kullandı.

Üner, sağlık politikaları ve toplumun duyarsızlığına dikkat çekerek, “Kadınların nasıl doğum yapacağına karar vermeden önce bebekleri nasıl koruyacağınıza bakın” dedi. Bu açıklamasıyla, Sağlık Bakanlığı’nın "normal doğum"a yönelik hazırladığı kamu spotuna da göndermede bulundu.

Haberin ardından sosyal medyada birçok kişi Ece Üner’in sözlerine destek verdi ve Sıla Bebek’in yaşadığı trajedinin üzerine daha fazla dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.

SILA BEBEK OLAYI NEDİR?

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan anne B.Y, 8 Eylül'de kızı Sıla Y'yi, "uyanmadığını" belirterek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüş, muayene sonrası bebek, beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş, durum polise bildirilmişti.

Bebek, beyninden ameliyat edilerek entübe halde yoğun bakıma alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alınmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ