MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında herkesi şaşırtan bir açıklama yaparak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşmasını talep etti. Bu beklenmedik çıkışın yankıları sürerken, Halk TV ana haber spikeri Ece Üner de konuya dair dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Ece Üner, ana haber bülteninin açılışında Bahçeli'nin sözlerine öncelik vererek, "Milat diyoruz" ifadesini kullandı. Üner, Bahçeli'nin çıkışının Türkiye’nin siyasi gündeminde önemli bir dönüm noktası olabileceğini vurgulayarak, izleyicilerin dikkatini bu konuya çekti. Ece Üner’in açıklamaları, kısa süre içinde sosyal medyada geniş yankı buldu ve izleyiciler arasında tartışmalara neden oldu.

Ece Üner’den terörist başı Abdullah Öcalan’ı meclise çağıran Devlet Bahçeli’ye tarihi anons

işte Halk TV spikeri Ece Üner’in O sözleri;

“Milat diyoruz. İyi anlamda mı kötü anlamda mı ona beraber karar vereceğiz. Şimdilik belli değil. Muhalefet kazanırsa HDP’ye Bakanlık verilecek diyenler yakında Abdullah Öcalan’a vekillik vermeye uğraşabilir mesela. ‘Kemal Kılıçdaroğlu seçilirse Öcalan serbest kalacak’ diyerek Erdoğan’ı seçtirenler ‘Öcalan gelsin mecliste konuşsun’ diyor. ‘Ne Kandil Dağı Ne Domuz Bağı’ diyenlerin alkışlandığı bir süreçten hem kandil dağı hem domuz noktasına gelen Türk Milleti bugün yoğun bulantı ve baş dönmesi şikayeti ile hastaneler başvurdu. Bugün gerçekten bir milat. O veya bu sebeple MHP lideri Bahçeli, Öcalan’ın dem grubunda konuşmasını istedi. Bu istek gerçekleşirse terörist başı Öcalan, İstiklal Harbi vermiş Gazi Meclis’te DEM Parti Grubunda konuşacak. Bu ülkede huzur ve barışın hakim olmasının hepimiz istiyoruz. Ona şüphe yok. Peki bunun yolu terörist başının gazi meclis altında konuşturulması mıdır? İşte onun için bugün bir milat diyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ