Ece Dizdar’ın yazıp yönettiği “Mükemmel” adlı kısa film, uluslararası prömiyerini Portekiz’de yapıyor. 31 Ekim-7 Kasım tarihlerinde 11.si gerçekleşecek Olhares do Mediterráneo - Kadın Filmleri Festivali’nde yarışacak film, yarın akşam da Türkiye prömiyeri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. Yeni doğum yapmış genç bir kadının bebeğini koruma içgüdüsüyle, yaratılmış bedenin mükemmelliğini sorguladığı filmde, Özlem Öçalmaz, Serdar Orçin, Ayşenil Şamlıoğlu ve Bilge Yıldız rol alıyor. Yapımcılığını M. Tayfur Aydın’ın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz, sanat yönetmenliğini Aybüke Karakurum, kurgusunu Selda Taşkın ve müziklerini Ayberk Konca yaptı.

Ece Dizdar Mükemmel 02

“Çekmeceler”, “Aşk, Büyü Vs.” filmlerinin ödüllü oyuncusu Ece Dizdar’ın yazıp yönettiği Mükemmel adlı kısa film, Portekiz’de düzenlenen Olhares do Mediterráneo - Kadın Filmleri Festivali’nde uluslararası prömiyerini yapacak. Film, 31 Ekim-7 Kasım tarihlerinde 11.si düzenlecek festivalin uluslararası yarışmasında gösterilecek.

Yapımcılığını M. Tayfur Aydın’ın, ortak yapımcılığını Ece Dizdar’ın üstlendiği Mükemmel, yarın (8 Ekim) akşam Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Ece Dizdar Mükemmel 03

Ece Dizdar’ın yönetmenliğini yaptığı ilk film de olanMükemmel”, Azra adlı yeni doğum yapmış bir kadını odağına alıyor. Azra bir yandan, çevresinin baskılarına karşı gelip yenidoğan oğlunun sünnet ettirilmesini engellemeye çalışırken, bir yandan da lohusalığın güçlendirdiği bebeğini koruma içgüdüsüyle, yaratılmış bedenin mükemmelliğini sorgular.

Filmin oyuncu kadrosunda Özlem Öçalmaz, Serdar Orçin ve Ayşenil Şamlıoğlu rol alırken, bebek rolünde, Özlem Öçalmaz’ın yenidoğan bebeği Bilge Yıldız yer alıyor.

Ece Dizdar Mükemmel P O S T E R T R

Filmin hiçbir karesinde bedeni tamamen gösterilmeyen Bilge Yıldız, ilk gerekli aşıları tamamlandıktan ve doktor onayları alındıktan sonra, 40 gününün de aşılması beklenilerek 52 günlükken sete çıktı. Setin tamamı bir yenidoğanın konforu için hazırlanırken, kostüm ses ışık departmanları da bebeğin ihtiyaçlarına göre oluşturuldu. Tüm sahneler bebeğin ve annenin uyuma cetveline göre tasarlandı, çalışma saatleri Oyuncular Sendikası’nın önerilen pasif oyuncu çalışma saatlerini geçmeyecek şekilde ve Uluslararası Aktörler Federasyonu’nun (FIA) anne ve bebeğin sette beraber oynamasına özel belirlediği istisnai duruma göre düzenlendi.

Görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz’un üstlendiği Mükemmel”in sanat yönetmenliğini Aybüke Karakurum, kurgusunu Selda Taşkın ve müziklerini Ayberk Konca yaptı.

Mükemmel, 8 Ekim Salı günü saat 21:30’da Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ