Ruanda, ülkede bir aşısı veya tedavisi olmayan ölümcül salgını ilan ettikten sadece birkaç gün sonra kara haberler geldi. Ebola benzeri ve son derece bulaşıcı Marburg virüsünden şu ana kadar sekiz kişinin öldüğü bildirildi.

YÜZDE 88 ÖLÜM!

Ebola gibi Marburg virüsü de meyve yarasalarından kaynaklanır. Enfekte kişilerin vücut sıvılarıyla veya kirli yatak çarşafları gibi yüzeylerle yakın temas yoluyla insanlar arasında yayılır. Tedavi edilmezse Marburg, hastalığa yakalanan kişilerin %88'ine kadar ölümcül olabilir.

26 VAKA DOĞRULANDI

Orta Afrika'da denize kıyısı olmayan Ruanda'da cuma günü salgın ilan edilmişti. Bir gün sonra ilk altı ölüm bildirildi. Rakam daha sonra 8'e yükseldi. Sağlık Bakanı Sabin Nsanzimana, şu ana kadar 26 vakanın doğrulandığını ve hastalanan kişilerden sekizinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ÇOĞU SAĞLIK ÇALIŞANI

Yayılmayı engellemeye yardımcı olmak için halktan fiziksel temastan kaçınmaları istendi. Virüse sahip olduğu doğrulanan insanlarla temas kuran yaklaşık 300 kişi de tespit edildi. Testlere sokuldular. Etkilenenlerin çoğu ise sağlık çalışanı...

Kaynak: HABER MERKEZİ