Florida'daki bir evden düzinelerce hayvanı kurtarılmasının ardından Crestviewlu üç kadın suçlamalarla karşı karşıya... 44 yaşındaki Jarah Lee, 46 yaşındaki Bonnie Sue Hahn ve 20 yaşındaki Eveland Colbert'in her biri 14'er kez ağırlaştırılmış hayvan zulmü ve bağlantılı suçlarla yargılanıyor. Soruşturmacılar; çok sayıda köpeğin açlık, susuzluk ve tıbbi bakım eksikliği içinde bulunduğunu tespit etti.

ŞU AN İYİ BAKILIYORLAR

Üç kadın cezaevine götürüldü ve her biri kefaletle serbest bırakıldı. İleri bir tarihte mahkemeye çıkarılacaklar. Mülkte 41 hayvan vardı ve hepsine el konuldu. Köpekler şu anda kilo alıyor ve yakında sahiplendirilebilecekler. Ancak, bir köpek şu anda hala özel bakım görüyor.

TAKDİR EDİYORUZ

Alaqua Hayvan Barınağı kurucusu Laurie Hood, "Vakadaki hayvanlar şimdiye kadar gördüğümüz en kötü durumdaki hayvanlardandı. Yetkililerin bu hayvanların hak ettikleri adaleti almasını sağlamak için yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz" dedi.

6-8 AY SÜRECEK

Soruşturma bir ihbar üzerine başlatıldı. Alaqua Clinic Yöneticisi Danielle Lamarre, "Bu vakada Chance adlı köpeklerden biri kariyerimde gördüğüm en kötü köpekti. Kritik derecede zayıftı. Kalça ve omurga çıkıntısı yaşadığı kutuya sürtünmesinden dolayı yara almıştı. Bir yuva için hazır hale gelmesi 6-8 ay sürecek" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ