Eğer düzenli olarak egzersiz veya yürüyüş yapmıyorsanız, uzmanlar haftada üç veya dört kısa yürüyüşle (yaklaşık beş ila 10 dakika) başlamanızı öneriyor. Bel ağrısı her yıl milyonlarca insanı etkiliyor, ancak kişisel antrenörlerle çalışmak veya egzersiz için özel ekipmanlar kullanmak gibi bazı tedavi seçenekleri her zaman erişilebilir veya uygun fiyatlı olmuyor.

HERKES YÜRÜYEBİLİYOR!

Avustralya'da yakın zamanda yapılan bir araştırma, ücretsiz ve erişilebilir bir egzersiz olan yürüyüşün, bel ağrısının tekrarlamasını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu. UC Davis Health'te ağrı uzmanı olan Naileshni Singh, "Yürümenin güzel tarafı, herkesin bunu nasıl yapacağını bilmesidir! İnsanlar bunu herhangi bir yerde yapabilir" dedi.

FİZYOTERAPİST DESTEĞİ

Çalışmaya, belirgin bir hastalık veya yaralanmayla oluşmayan bel ağrısı bulunan 701 yetişkin dahil edildi. Katılımcılarının yarısı kişiselleştirilmiş bir yürüyüş programına katılırken, diğerleri bir şey yapmadı. Yürüyüş programına atanan katılımcılar ayrıca çalışma boyunca bir fizyoterapistin yanındaydı. Fizyoterapistler temel ağrı bilimi hakkında eğitim sağladılar. Bu grubun ağrıları azaldı.

BİRÇOK YÖNTEM VAR

Singh, araştırmada yürümenin mi yoksa fizyoterapistle etkileşimin mi bel ağrısını azaltmaya yardımcı olduğunun belirtilmediğini söyledi. Yatak istirahati yerine hafif fiziksel aktivite, genellikle spesifik olmayan bel ağrısını yönetmek için önerilir. Pilates, yoga ve yürüyüş gibi egzersizler, gövde ve sırt gücünü artırabilir ve bu da sırt ve bel ağrısının hafifletilmesine yol açabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ