Kilo vermek ve sağlığınızı korumak umuduyla düşük karbonhidratlı bir diyet uyguluyorsanız, aslında ne yediğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. Monash ve RMIT Üniversitesi'nden yeni bir araştırması, riskleri ortaya koydu.
KİLO ALABİLİRSİNİZ
Düşük karbonhidratlı diyetlerin doğru şekilde dengelenmediği takdirde tip 2 diyabet geliştirme riskini artırabileceği bulundu. Örneğin, rafine karbonhidratları doymuş yağlarla değiştirmek, kilo alımına yol açabilir. Bu da metabolik hastalık geliştirme riskini artırır .
LİFLER DE KESİLİYOR
Düşük karbonhidratlı diyetler ayrıca lif alımınıza katkıda bulunan meyve ve fasulye gibi sizin için iyi olan besin gruplarını da keser. Sürdürülebilir kilo kaybını hedefliyorsanız, bunun yerine daha çeşitli ve kalorisi azaltılmış bir diyeti düşünün.