Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğraması tüm dünyada yeni bir tartışmayı gündeme getirdi.

Oan-1

New York Times fotoğrafçısı Doug Mills, Donald Trump'ın başının hemen yanından geçen kurşunu böyle görüntüledi.

Trump’ın iflah olmaz bir oportünist (Rant sağlamak için her fırsatı değerlendiren, çıkarları doğrultusunda hareket eden, çıkar elde etmek için her yolu deneyen) olması tartışmanın başlıca nedeni. Suikastin düzmece olduğunu ileri sürenler, Donald Trump’un suikasti seçimi kazanmak için düzenlettiğini ve zaten saldırganın ortadan kaldırılmasını da buna kanıt olarak ileri sürüyor. Bu suikast girişiminden sonra artık Trump’ın seçim kaybetmesinin mümkün olmadığını ekliyorlar.

"SAÇMALIK VE ÇILGINLIK"

ABD seçimlerinde Donald Trump’ın yanında saf tutanlar ise tam tersini ifade ederken, düzmece iddialarına “saçmalık ve çılgınlık” olarak değerlendiriyorlar.

Kapak2-5

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden bir gazetecinin, “Trump olayı suikast girişimi miydi” şeklindeki sorusuna, “Bir fikrim var ama elimde kanıt yok” diye yanıt vermesi kafaları iyice karıştırdı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ