Dünyanın en yalnız adamı, Sibirya ormanlarında yirmi yılını tek başına geçiren 67 yaşındaki Samuil oldu. Samuil, insanlardan uzak bir yaşam sürerek dikkatleri üzerine çekti. -70 derecede vahşi doğayla iç içe olan Samuil'in insanlara ve medeniyete ulaşabilmesi için en az 5 saat yürüdüğü belirtildi.

İŞTE AYRINTILAR

Samuil'in kulübesi ahşaptan yapılmış ama yalıtımı zayıf ve kocaman delikleri var, bu da soğuğun sürekli ona çarpması anlamına geliyor. Sıcak kalmak için akıllıca ipuçlarıyla dolu evinin yanı sıra bol miktarda eğlence kaynağı da var. Yaşlı adam, para kazanmak, odun toplamak ve yiyecek aramak için her gün karla kaplı koşullarda beş saat yürümek zorunda. 

İŞTE SAMUIL'İN YAŞAMI

Donmuş Yakutsk ormanının derinliklerinde Samuil, kendisine sadece evcil köpekleriyle birlikte yaşadığı ahşap bir kulübe inşa etti . Duş almak gibi günlük işler dışarıda, karda dondurucu soğuk suyla yapılıyor.

Yiyecek bulmak için sürekli avlanmak ve donmuş dergileri açmaya çalışmak, günlerini mutlu bir şekilde yalnız geçiren Samuil'in tek eğlence kaynağıdır.

67 yaşındaki Yakut asıllı, Rusya'daki zaten kalabalık olmayan köyünden " hayatı oldukça sıkıcı" bulduğu için ayrıldığını söyledi. Şimdi günlerini yakacak odun toplayarak, radyo dinleyerek ve kendine yemek pişirerek geçiriyor.

Penceresiz evinin etrafı her tarafta kalın kar tabakalarıyla kaplıydı ve duvarları kocaman deliklerle kaplıydı. Samuil'in ormandaki kulübesi, günlük yürüyüşlerinde bulduğu malzemelerle bir arada tutuluyor ve pencereleri ufalanan selofan levhalardan yapılmış.

Bu, evine sürekli dondurucu soğuk havanın girdiği anlamına geliyor. Samuil ısınmak için odun stokluyor ve aşırı büyüyen ağaçları keserek açık ateşini yakıyor.

Sabit pencerelerin olmaması nedeniyle evdeki geniş boşluklar nedeniyle ısı nadiren korunuyor, bu nedenle acı verici ve tekrarlayan odun arama mücadelesi sürekli bir mücadele haline geliyor.

Samuil'in birkaç yıl içinde 70 yaşına girmesiyle zorlu süreç onu hızla yakalıyor. Sabahın erken saatlerinde odun toplama işinin zorluğuna bir de uzun ve yorucu günler eklenince işler daha da zorlaşıyor.

Yiyecek, eğlence ve temel ihtiyaç maddelerini stoklamak için para kazanan Samuil, Yakutsk'ta süpürge satıyor.Samuil en yakın şehre ulaşabilmek için beş saat boyunca soğukta yürümek zorunda kalıyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ