Paris'in merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Chateau d’Armainvilliers, 425 milyon Euro (14.8 milyar TL) fiyatla satışa çıkarıldı. Satış gerçekleşirse dünyanın en pahalı evi olması bekleniyor, mevcut rekoru elinde bulunduran Chateau Louis XIV'i geride bırakacak. Şatoda toplam 100 oda bulunuyor ve bu oda sayısıyla dikkat çekiyor.

Gayrimenkulün tarihçesi Ortaçağ'a kadar uzanıyor ve uzun yıllar Rothschild ailesine aitti. 1980'lerde Fas Kralı II. Hassan tarafından satın alındı, sonrasında 2008'de 200 milyon Euro'ya bir Ortadoğulu tarafından alındı. Ancak bu kişi şatoyu hiç kullanmadı. Şu anki sahibi Fas mimarisini koruyarak dekorasyonda herhangi bir değişiklik yapmamış.

Yanan uçaktan koşarak kaçtılar Yanan uçaktan koşarak kaçtılar

Özellikleri saymakla bitmiyor... Dünyanın en pahalı evi dudak uçuklatan bir fiyatla satışa çıktı!

Chateau d’Armainvilliers'e Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan gibi farklı bölgelerden talep olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, genellikle bu tür satışlarda alıcının isminin gizli tutulduğunu söylüyorlar. Eğer istenilen fiyattan satış gerçekleşirse Chateau d’Armainvilliers, dünyanın en pahalı evi unvanını alacak ve rekoru elinde bulunduran Chateau Louis XIV'i geride bırakacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ