New Jersey doğumlu şef Anthony Mangieri, 30 yıldan uzun süredir pizza yapıyor. Pizzaları Napoli tarzına dayanıyor. Ancak onlarca yıl boyunca tariflere kendi tarzını kattı ve ortaya oldukça lezzetli pizzalar çıkardı. "50 Top Pizza" organizasyonu, 2024 yılında dünyadaki en eyi pizzayı onun yaptığını açıkladı.

SIRALAMA DEĞİŞTİ

Una Pizza Napoletana restoranı, zirveye çıktı. Bu zafer, Mangieri'nin üst üste üçüncü kez Amerika'daki en iyi pizzacı seçilmesinin ardından geldi. Geçtiğimiz yıl, Napoli'deki Diego Vitagliano Pizzeria ve Caserta'daki I Masanielli adlı iki İtalyan restoranı ilk iki sırayı paylaşmıştı.

TEK TEK GİDİYORLAR

Ancak 2024'te eşit puanla 2. basamakta yer aldılar. Yıllık sıralamaların arkasındaki organizasyon olan 50 Top Pizza, dünyada büyük saygı görüyor...  2017'de ilk rehberlerini yayınladılar. Restoranlara tek tek giderek puanlama yapıyorlar.

SEVİNDİRİCİ NOKTA

İtalyanlar açısından sevindirici haber ise şu: İlk 100'de en fazla İtalyan restoranı bulunuyor. İkinci basamakta 15 işletmeyle ABD yer aldı. Önümüzdeki yılın sıralaması şimdiden merak ediliyor.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül