Sinemanın efsane isimlerinden olarak kabul edilen Alain Delon 88 yaşında yaşamını yitirdi. Fransız aktörün ölümü ile ilgili açıklamada “Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi Douchy'deki evinde, üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata gözlerini yumdu,” ifadeleri yer alırken ailenin mahremiyet talebinde bulunduğu belirtildi.

Alain Delon 996G.1248

Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist Alain Delon, en çok Rocco ve Kardeşleri (1960), Kızgın Güneş (1960), Kiralık Katil (1967), Şehirde İki Adam (1973) filmlerindeki rolleriyle ün kazanmıştı.

Fransiz Aktor Alain Delon Hayatini Kaybetti Mndh Cover

DAHA ÖNCE İNTİHAR ETMİŞTİ

Alain Delon 2019'da felç geçirmişti. 2022'de oğlu Anthony, babası ile yaptığı özel sohbetlerden bahsettiği bir otobiyografi yayınlamış, "Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet...." dediğini belirterek ünlü ismin ötenazi isteğini paylaşmıştı. 

1957'den beri oyunculuk yapan ünlü aktör, 2002 yılında geçirdiği ağır depresyon sırasında bir kez intihar girişiminde bulunmuştu.

Kaynak: DEMET SAROVA