Efsanevi market markası 7-Eleven, Japonya merkezli ana şirketinin yaptığı açıklamaya göre; Kuzey Amerika genelinde 400'den fazla "performansı düşük" mağazasını kapatmayı planlıyor. Seven&I Holdings, ABD ve Kanada'daki 13.000 7-Eleven lokasyonunun bir kısmının yavaşlayan satışlar, daha az müşteri trafiği ve enflasyon baskıları yaşadığını üç aylık kazanç raporunda belirtti.

JAPONYA'DA 21 BİN

Şirket, Kuzey Amerika mağazalarının yaklaşık %3'ü olan 444 lokasyonu kapatmayı planlıyor. Japonya'da ise 21.000'den fazla mağaza bulunuyor. Bir zamanlar marketlerin önemli satış kategorilerinden biri olan sigaralar 2019'dan bu yana %26 düştü, diğer nikotin ürünlerine yönelen satışlar ise aradaki farkı kapatmadı.

AYRINTI VERMEDİLER

Şirket, hangi mağazaların kapatılacağı veya ne zaman kapatılacağı konusunda ayrıntı vermeyi reddetti. 7-Eleven, "Büyüme stratejimize uymayan bir dizi temel olmayan varlığı optimize etme kararı aldık" dedi. Genellikle küçük alanlarda kurulan 7-Eleven mağazaları geç saatlere kadar açık olmalarıyla biliniyor. Temel gıda ürünleri, kozmetik ve ev eşyaları gibi ürünler satıyor.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül