Hollanda Ligi’nin gelmiş geçmiş en iyi takımı Ajax, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.

AJAXCETVEL

Kırmızı-beyazlılar, ezeli rakibi PSV Eindhoven’a 5-2 yenilerek tarihinde ilk kez son sıraya düştü. 

Toplamda 36 kez olmak üzere 2019-20, 2020-21 ve 2021-22’de şampiyon olan geçen sezonu da 3. tamamlayan Ajax’ta adeta kıyamet kopmuş durumda. 

CRUYFF (1)


Bir dönem Johan Cruyff, Marco Van Basten ve Dennis Bergkamp gibi efsanelerin formasını giydiği Ajax, geçmişinin aksine sattığı oyuncuların yerini dolduramadı. 

AJAXUZUNTU

İlk 8 maçında sadece 5 puan alabilen ve son 5 karşılaşmasını kaybeden Ajax, Avrupa Ligi’nde de Brighton’a 2-0 yenilirken mücadeleyi sadece 1 isabetli şutla tamamlayabildi. 

KUDUS-4

Ajax bu yaz döneminde Jurrien Timber’i Arsenal’a 42 milyon Euro, Meksikalı orta saha Edson Alvarez ve Ganalı Mohammed Kudus’ü de 38 ve 42 milyon Euro’ya West Ham’a sattı

ANTONY1 (1)

Geçen sezon da Lisandro Martinez ve Antony’yi Manchester United’a satan Ajax’ta 2019’da Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan 11’den tek bir oyuncu bile kalmadı. 

Hollandalı futbol yazarı Michael Statham, “Avrupa Kulüpleri, Ajax’ı adeta bir leş gibi talan etti. Yerine alınanlar ise doğru dürüst izlenmedi ve rasgele bir takım kuruldu” yorumunu yaptı.

 VANTSCHIP

Ajax’ta fatura Teknik Direktör Maurice Steijn kovulurken yerine geçici olarak takımın eski oyuncularından John van 't Schip getirildi.

Transferi yöneten ve Eylül ayında görevine son verilen Genel Menajer Sven Mislintat kendisine maddi çıkar sağladığı iddiasıyla soruşturma altında.

FEYENOORDAJAX

Ajax’ta belki de taraftar ilk kez patladı. 4-0 kaybedilen Feyenoord maçında taraftarlar kendi stadını yakıp yıktı. Ertelenen karşılaşma 3 gün sonra seyircisiz tamamlandı. 

AJAXSON

Şampiyonlar Ligi’ne kalınamamasının ardından gelecek sezon Avrupa kupalarının mucizeye kalması nedeniyle Ajax uzun yıllar sonra mali krizle karşı karşıya. 

RTL Nieuws’un haberine göre 10 milyonlarca Euro zarar eden Ajax, tarihinde ilk kez banka kredisi kullanacak. 
Ülkedeki spor yazarlarına göre küme düşmesi imkansız olarak değerlendirilen Ajax sezonu orta sıralarda tamamlayacak.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK