Mühendisler hafta sonu Çin'in şimdiye kadarki en büyük kargo dronunu test uçuşuna gönderirken, bir hava taksisi Şanghay'a doğru 100 kilometre yol kat etti. Devlet destekli Sichuan Tengden Sci-tech Innovation Co tarafından geliştirilen, 2 ton yük taşıma kapasitesine sahip çift motorlu insansız hava aracı, yaklaşık 20 dakika havada kaldı.

279 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Dünyanın en büyük drone üreticisi olan Çin, 2030 yılına kadar 279 milyar dolarlık bir endüstri öngörüyor. 2023'ten itibaren de drone pazarının 4 kat büyüyeceği tahmin ediliyor.

TAZE MEYVE GÖTÜRDÜ

Çin, drone ile ticari teslimatlara başladı bile. Mayıs ayında, teslimat devi SF Express'in bir parçası olan kargo drone firması Phoenix Wings, Fengzhou-90 dronlarını kullanarak Hainan'dan Guangdong'a taze meyve teslim etmeye başladı.

HAVA TAKSİLERİ GELECEK

Çinli sektör uzmanları, kargo dronlarının daha kısa teslimat süreleri ve daha düşük maliyetler içerdiğini söylüyor. Ayrıca yoğun yapıların bulunduğu şehirlere de sorunsuz şekilde inebiliyorlar. İnsanlar için hava taksilerinin de çok yakında devreye girmesi bekleniyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ