31 yaşındaki Xristina, 12 yaşında bir çocuk olduğunu iddia ettiği soyguncuyu Luton'daki Hatters Way parkında yere serdi ancak 10 dakika sonra pes ederek onu serbest bıraktı. Daha önce olay yerinden bir polis arabasının geçtiğini ve hırsızın kaçmasının ardından geri döndüğünü söyledi. Bedfordshire Polisi, olayla ilgili olarak çeşitli soruşturmalar yürüttüklerini ve araştırmanın devam ettiğini bildirdi.

DÖVÜŞ KONUSUNDA EĞİTİM ALDIM

Xristina, bir dükkandan içecek almaya gitmişti. 31 yaşındaki kadın, "Sıradan bir iş günüydü, herkes öğle tatilindeydi. Sonra ansızın, üç kişi taşıyan iki küçük motosiklet yanaştı. İçlerinden biri benim motosikletini kaptı. Saldırıya uğradığımı hissettim ve bana ait olanı korumak zorundaydım. Dövüş sanatları eğitimi aldım ve o an tüm içgüdülerim harekete geçti" dedi.

İÇLERİNDEN BİRİ TEKME ATTI

Güvenlik kamerası görüntülerinde, kadının kafeden koşarak çıktığı ve hırsızı hareket halindeki motordan indirdiği görüldü. Diğer hırsızlar ise kadının durdurmaya çalıştıktan sonra uzaklaştı. Xristina, "Diğer hırsızlardan biri bana tekme attı. Sonra, 'Ya bıçakları olsaydı?' diye düşündüm. Ama olsa bile, nasıl tepki vereceğimi biliyordum" açıklamasında bulundu.

BU BİR SALGIN GİBİ

Daha sonra hırsızı başından yakalayıp, halktan birinin yardımıyla yere yatırdı. Xristina, "Hırsız bana sadece 12 yaşında olduğunu söyledi. Ama bana göre onlar daha büyüktü. Onunla yaklaşık 10 dakika mücadele ettim. Sonunda pes edip bıraktım. Yanlış bir şey yaptığımı hissettim. Keşke polis bana en çok ihtiyaç duyduğum anda yardım edebilseydi. Yanımdan geçip gittiler, hırsız kaçınca geri döndüler. Yasa ve polis gücünde bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Bu bir salgın gibi. Herkes bu motosikletli hırsızlarının hedefi oluyor" dedi. İngiltere'de son dönemde benzer olaylar iyice arttı.
 

Muhabir: Eraycan Erginbaş