Ayaklarda yaklaşık 250.000 ter bezi vardır, bu nedenle uygun bakım önemlidir. Bir cilt enfeksiyonu olan ayak mantarı ve bakterilerin; sıcak, nemli ortamlarda çoğalması daha kolaydır.

YAZ AYLARI TEHLİKELİDİR

İnsanların soyunma odaları, umumi tuvaletler ve havuz yüzeyleri gibi yerlerde daha fazla zaman geçirmesi nedeniyle yaz aylarında sorunlar alevlenme eğilimindedir. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında ekstra dikkatli olmanız gerekir.

NEFES ALABİLEN AYAKKABILAR

Dış kısmı fileli hafif spor ayakkabılar en iyisidir. Doğru çoraplar da önemli ayrıntılardır. Yazın yün çorap kulağa mantıksız gelebilir. Ancak nemi emme ve buharlaştırma konusunda harikadır. UV ışınlarını süzerler. Ayrıca antibakteriyeldirler. Elbette kalın yün yerine ince versiyonları tercih edin.

AYAĞIN ÜST KISMINI UNUTMAYIN

Yazın dışarıda gezerken terlemenin ötesinde, yanıklara neden olabilecek asfalt, kaldırım ve hatta kum gibi yüzeylere dikkat etmeniz gerek. Güneş kremi de önemli bir seçenektir. Çünkü ayakların üst kısımları en çok göz ardı edilen yerlerden biridir. Bu bölgelere güneş kremi sürmeyi unutmayın.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül