Galatasaray, orta saha arayışlarını sürdürüyor. Dış basın kaynaklı haberlerde sarı kırmızılıların gündemindeki son ismin ise Donny van de Beek, olduğu belirtildi. Ajax döneminde harikalar yaratan ancak daha sonra Manchester United kariyerinde beklentilerden uzak kalan Donny van de Beek'in Galatasaray'ın yeni merkez orta sahası olacağı iddia edildi. Peki Donny van de Beek kimdir, kaç yaşında, nerede oynuyor? İşte bu soruların cevapları...

GALATASARAY'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ! KURA ÇEKİMİ SAAT KAÇTA?

DONNY VAN DE BEEK KİMDİR?

Donny van de Beek, 18 Nisan 1997 yılında Hollanda'da Nijkerkerveen'de dünyaya geldi. Futbola da Veensche Boys altyapısında başladı. Ancak Ajax altyapısı yetenekli ismi, 2018 yılında Amsterdam'daki altyapı tesislerinden içeri sokmayı başardı.

2016 yılında A takıma yükselen Donny van de Beek, burada 2020 yılına kadar forma giymeyi başardı. Buradaki performansıyla parmak ısırttı. Dev takımların dikkatini çekmeyi başardı.

''Abanın kadri yağmurda bilinir'' derler... ''Bir şeyin gerçek değeri ona gerçekten ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkar'' anlamı taşır. İşte Donny van de Beek'in değeri 2020 yılında bilindi. İngiliz ekibi Manchester United, onun bonservisi için Ajax'a 39 milyon Euro ödedi. Ancak çok değil 2 sene sonra Everton'a kiralandı. Sonra tekrardan takımı Manchester United'a geri döndü.

Bir türlü Ajax'ta gösterdiği performansı sergilemeyen ve değeri bir zamanlar transfermarkt sitesinde 55 milyon Euro'ya kadar çıkan Donny van de Beek'in şimdiki değeri ise 13 milyon Euro.

Manchester United ile sözleşmesi 2025 yılına kadar. Hatta 1 sene de opsiyon bulunuyor.

DONNY VAN DE BEEK MEVKİSİ

Donny van de Beek nerede oynuyor, mevkisi ne? sorusunun cevabı da aslında basit. Donny van de Beek, merkez orta sahada forma giyiyor. 1.84 boyunda ve sağ ayağını kullanabilen oyuncu, aslında gol katkısı verebilen 8 numara olarak tanımlanabilir. 

DONNY VAN DE BEEK İSTATİSTİKLERİ

Donny van de Beek, Hollanda Eredivisie'de 118 resmi maça çıktı. Burada 28 gol atıp, 24 asist gerçekleştirdi. Hücum yönünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi.

Premier Lig'de hayal kırıklığı yaratan oyuncu, 3 sezonda sadece 41 maça çıkabildi. 3 gol atıp, 1 asist gerçekleştirdi. 

Şampiyonlar Ligi'nde 27 maçta 5 gol atıp, 3 asist gerçekleştirirken, Avrupa Ligi'nde ise 19 maçta 1 gol atıp, 2 asist yaptı. 

Oyuncu, Hollanda milli takım formasını da 19 kez sırtına geçirmeyi başardı. Ülkesine 3 gol katkısı verdi.

Editör: Orhan Duman