"Taze olan en iyisidir" sözü çokça söylenir, ancak meyveler söz konusu olduğunda bu her zaman doğru değildir. Konserve meyveler genellikle (ve haksız yere) daha az besleyici oldukları için kötü bir üne sahiptir.

UZUN RAF ÖMRÜ

Aslında araştırmalar, şekersiz konserve, dondurulmuş ve taze meyvelerin hepsinin benzer besin seviyelerine sahip olduğunu gösteriyor. Sağlık yararlarının ötesinde, konserve ve dondurulmuş meyveler daha uzun raf ömürlerine sahiptir. Bu da meyvenin çabuk bozulacağı endişesi duymadan elinizin altında olmasını mümkün kılar.

PEKİ KURUTULMUŞLAR?

Peki ya kurutulmuş meyveler? Evet, yoğun yapıları nedeniyle porsiyon başına daha yüksek kalori ve şeker içeriğine sahiptirler. Ancak kurutulmuş meyveler yine de çok ihtiyaç duyulan vitaminler, mineraller, lif ve antioksidanlarla doludur.

Kaynak: HABER MERKEZİ