Binlerce kişi, 40 derecelik sıcakta, Donald Trump'ın mitingine katılmak için Desert Diamond Arena'nın dışında bloklar boyunca uzanan bir kuyruk oluşturdu. 100'den fazla olası miting katılımcısı ise arenanın dışındaki gölgede bir yer buldu. Glendale İtfaiye Departmanı'nın söylediğine göre; çoğunlukla ısı kaynaklı yaralanmalar için tedavi edildiler.

GİRMEKTEN VAZGEÇTİLER

Departman sözcüsü Timothy Pirtle, bu kişilerden birkaç düzinesinin daha ileri tedavi için yakındaki bir hastaneye götürüldüğünü söyledi. Desert Diamond Arena'ya giriş kuyruğu yavaş ilerledi. Bazı katılımcılar girmek için saatlerce beklediklerini veya vazgeçip evlerine gittiklerini söyledi.

KUYRUĞU GÖRDÜLER

Aralarında eski başkanı kızıyla birlikte görmek için Casa Grande'den gelen 62 yaşındaki Terrence Feller da vardı. Uzun kuyruğu gördüler. Sabah 9'da gelen ve arenaya ancak öğleden sonra 1'den sonra giren bir katılımcıyla konuştuktan sonra geri dönmeye karar verdiler.

İLK VAKA DEĞİL

Bu yaz Trump mitinglerinde sıcağa bağlı hastane yatışları sıkça görüldü. Başkan adayının haziran ayında Vadi'ye yaptığı son ziyarette 11 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ