Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun düşük kalmasının şirketlerin finansal yapısına büyük zarar vereceğini belirtti. Geçer, "şirketlerin döviz açıkları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Bu saatten sonra olacak döviz kırılması şirketleri patlatacak" dedi. Ayrıca, dolar kurunun bilerek düşük tutulduğunu ve bunun Türkiye'deki şirketlerin ele geçirilmesi amacıyla yapıldığını iddia etti. Geçer, doların gerçek değerinin 50 TL olduğunu ve gelecekte 70-80 TL seviyelerine çıkacağını öngördü.

Dolar ve Türk Lirası piyasaları hakkında değerlendirmeler yapan Selçuk Geçer, dövizdeki ani artışlar ve kur kırılması şirketlerin finansal yapısı üzerine yapacağı etki hakkında konuştu. 

Geçer'e göre, doların 33 TL seviyelerinde beklemesi ilerleyen günlerde daha büyük sorunlara yol açacak. Geçer, "şirketlerin döviz açıkları inanılmaz noktaya gelmiş durumda. Bu saatten sonra olacak döviz kırılması şirketleri patlatacak” dedi. 

DOLARI OLAN DİKKAT

Piyasa değerlendirmesinde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer,dolar kurunun düşük kalmasının yarattığı baskı üzerine konuştu.

Türkiye'deki şirketleri batırmaya çalışıldığını iddia eden Geçer, döviz açığının hiçbir şirket tarafından kaldırılmasının mümkün olmadığını söyledi.  Büyük bankaları işaret eden Geçer, "Şirketler batsın diye yapılıyor. Bedavaya Türkiye’nin şirketlerini patır patır toplayacaklar. Dövizi tutan da kırılmasını sağlayan da Türkiye Cumhuriyeti değil. Bunu yapanlar yabancı bankalar” şeklinde konuştu.

SELÇUK GEÇER KREDİ NOTU HAKKINDA KONUŞTU
Geçer, enflasyonun eçer, bu hareketlerin ülkenin ekonomik dengesini sarsacağını ve finans sektöründen BOTAŞ’a kadar her şeyi bedavaya toplama hedefinde olduğunu iddia etti. 

Önümüzdeki yıl fiyatlara yüzde 100 oranında zam yapılacağı tahmininde bulunan Geçer, gerçek değeri 50 TL olan dolar kurunun, iyimser düşünerek 70-80 TL arasına geleceğini öngörüyor.

Döviz fiyatlarının bilerek düşük bırakıldığını söyleyen Geçer, "Bunu yapmalarının temel sebebi Türkiye’de arta kalan diğer şirketlerin de ele geçirilmesi 2001’e olduğu gibi. Bu komplo teorisi falan değildir. Şirketler batsın diye yapılıyor." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ