Türkiye'de sokak hayvanlarıyla ilgili yürürlüğe giren yeni kanun teklifi, büyük bir tartışma yaratmaya devam ediyor. Alınan kararın yurt dışında da yankı bulmasının ardından, bir doktorun sosyal medyada yaptığı açıklamalar herkesin dikkatini çekti.

Doktor Tunç Taşbaş, başıboş köpeklerle ilgili bir tartışma sırasında şok edici ifadeler kullandı. Bir Twitter kullanıcısıyla olan sohbetinde, "Allah korusun bir yakınımın canını yaksa, kurşunlanarak ölmeyi tercih ederim" diyen Taşbaş, işkence konusuna da değinerek, "Canlı canlı derisini yüzerim, çok net" şeklinde skandal bir yorumda bulundu. Bu ifadeler, sosyal medyada büyük tepki toplarken, birçok kişi doktorun söylemlerini şiddet eğilimli olarak değerlendirdi. 

rkjfvn

Açıklamalarına devam eden Doktor Tunç Taşbaş, daha da ilginç ifadeler kullanarak tartışmayı alevlendirdi. Köpekler tarafından saldırıya uğramış bir kişinin fotoğrafını paylaşan Taşbaş, bu paylaşımın üzerine, "Hipokrat yemini insanı yaşatmak üzerinedir. Allah korusun çocuğunu bu hale getiren köpek eline verildiğinde hiçbir şey yapmayacağını iddia eden baba gitsin oje sürsün" şeklinde bir not düştü. 

sdvsfd

ÖZÜR DİLEDİ, HESABINI GİZLEDİ

Doktor Tunç Taşbaş, gelen tepkiler üzerine twitter hesabını korumaya aldı ve Instagram hesabından eski fotoğraflarını paylaşıp köpeklerle ilgili yaptığı yorumla ilgili özür diledi. 

s-5a6b13dd400e7196bdf449f7036517e7f09cc977

Doktor Tunç Taşbaş, sosyal medyada yaptığı tartışmalı açıklamaların ardından bir özür mesajı paylaştı. Taşbaş, açıklamasında, "Bir başıboş köpek bir yakınıma zarar verirse yapabileceğimi yazdım oraya. Tüm köpeklere yönelik bir nefretim yok. Yine de yazdığım gibi şey de yanlıştı. Konuştuğum hesap uzun süredir beni her konuda provake eden bir hesap ve biraz kötü bir anıma denk geldi. Haddi aşan talihsiz bir cevap yazdım, özür dilerim" dedi.

Devamında, "Başıboş köpeklerin olmasına karşıyım ama köpek düşmanı değilim. Kötü bir anımda, biraz da karşı tarafın kışkırtmasıyla abartılı talihsiz bir cevap verdim. Özür dilerim" şeklinde eklemelerde bulundu. 

1

2

3

4

5

Kaynak: HABER MERKEZİ