ABD'nin tanınmış doktorlarından Mehmet Öz, bir uçuş sırasında fenalaşan bir yolcuya müdahale etmesiyle takdir topladı. New York'tan Meksika'nın Cabo San Lucas kentine giden tarifeli uçakta meydana gelen olayda, Dr. Öz, rahatsızlanan yolcuya anında müdahale ederek hayatını kurtardı.

DR. MEHMET ÖZ'ÜN MÜDAHALESİ

Geçtiğimiz seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olan ve seçimi kaybeden 64 yaşındaki Dr. Mehmet Öz, bu olay sonrası büyük övgü aldı. TMZ'ye konuşan Dr. Öz, "Meksika'da bir düğüne gidiyordum. Uçakta bir doktor olup olmadığını soran hostesleri duydum ve hemen harekete geçtim. Yolcu bir bayılıp bir ayılıyordu. Gerekli müdahaleleri yaptım, biraz oksijen ve portakal suyu ile kendisine geldi." dedi.

KAN ŞEKERİ DÜŞEN YOLCUYA YARDIM

Dr. Öz, yolcunun kan şekerinin düşmesi nedeniyle portakal suyu verdiğini belirtti. "Oksijen kullandığımız en iyi ilaç." diye ekledi. Diğer yolcular, Dr. Öz'ün hastaya ihtiyaç duyduğu takdirde araması için telefon numarasını verdiğini söyledi.

DAHA ÖNCE DE HAYAT KURTARDI

Dr. Mehmet Öz, 2021 yılında Newark Havalimanı'nda bayılan bir adama müdahale etmiş ve kalp masajı yaparak adamın hayatını kurtarmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ