Şikayete göre; Doktor Ishwari Prasad, Tampa'daki Ambulatuvar Cerrahi Merkezi'nde iki hastaya kolonoskopi yapıyordu. Bu sırada hastalardan biri anesteziye rağmen birden uyandı ve acı çekmeye başladı. Bağırdı ancak doktor işleme bir süre devam etti. Doktor Ishwari Prasad, işitme sorunları sebebiyle cihaz kullanıyordu ancak operasyonda bunu takmamıştı! Ameliyat ekibinin Prasad ile iletişim kuramadığı da raporda yer aldı.

TRAVMATİK DENEYİM

USF Halk Sağlığı Koleji Geçici Dekanı Doktor Jay Wolfson, "Hasta bu şeyin ortasında uyandı ve personel doktorla iletişim kuramadı. Bu travmatik bir deneyim. Birdenbire uyanıyorsunuz. Anestezi almışsınız, ne olduğunu bilmiyorsunuz ve acı hissediyorsunuz" dedi.

RUHSATSIZ TEKNİSYEN

Ayrıca Prasad'ın, ruhsatsız bir cerrahi teknisyeninin, "kapsülü yerleştirmek" gibi prosedürlerin bir kısmını gerçekleştirmesine izin verdiği iddia ediliyor. Florida Tıp Kurulu, Prasad'ı denetim altına aldı. Eyalet tarafından onaylanan bir denetleyici doktor tarafından aklanana kadar artık tek başına prosedür yürütemeyecek.

AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Doktor Ishwari Prasad, FOX 13'e şikayetin "sahte bir rapor" olduğunu ve avukatıyla itiraz ettiğini iddia eden bir e-posta gönderdi. Florida Tıp Kurulu tarafından daha önce herhangi bir disiplin cezasına çarptırılmamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ