Dizel araçlara yasak mı geliyor? Uzun süredir tartışılan bu karar ne zaman yürürlüğe girecek?.. Avrupa ülkelerinde dizel ve benzinli araç satışı yasağı 2035 yılında başlayacak. Türkiye ise Avrupa Birliği'ne katılımı gerçekleştiği takdirde dizel araç yasağına tabi olacak. Elektrikli araçlar gün geçtikçe biraz daha yaygınlaşırken, Avrupa Birliği (AB), içten yanmalı motora sahip araçların azalmasına yönelik yeni projeler üretmeyi sürdürüyor.

Dizel araçlarla ilgili AB Konseyi, üye ülkelerin 2035 yılından itibaren otomobillere ve hafif ticari taşıtlara katı karbon emisyon standartları getirecek yasayı onayladıklarını belirtmişti.

2040 yılında satılmayacak mı?

İngiltere iddiaya göre doğaya zarar verdiği gerekçesiyle 2040 yılında dizel ve benzinli araçlar satılmaması kararını aldı. 

Türkiye’deki dizel araç sahiplerinin akıllarına, İngiltere'nin bu kararı sonrası “Acaba Türkiye’de de bu yasak uygulanır mı?” sorusu gelmeye başladı.

Çevreciler bu yakıtlara karşı çıksada dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden olan Almanya bu yakıtlar sayesinde içten yanmalı motorların 2035 yılından sonra da kullanılabileceğini savunuyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ