ABD'de beslenme rehberlerinde yapılabilecek olası güncellemeleri öneren yeni bir raporda, protein kaynağı olarak fasulye, bezelye ve mercimek gibi besinleri daha fazla tüketmek, işlenmiş ve kırmızı et tüketimini azaltmak gibi öneriler yer alıyor.
Öneriler 5 yıllık bir takvime göre değiştiriliyor ve yeni setin gelecek yıl yürürlüğe girmesi bekleniyor. Salı günü yayınlanan rapor, halk sağlığı ve tıp sektörlerinde 20 profesörden oluşan Tarım Bakanlığı'na bağlı bir danışma komitesinden geliyor.
ABD'de Cornell Üniversitesi'nde anne ve çocuk beslenmesi profesörü ve danışma komitesi başkan yardımcısı Angela Odoms-Young, "Fasulye, bezelye ve mercimek açısından zengin bir beslenme düzeninin kronik hastalık riskini düşürdüğüne dair güçlü kanıtlar var" dedi.