Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yaşanan araç skandalları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak, Özel Kalemi ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başkanı Hasan Güçlü'ye 4,5 milyon TL değerinde yeni bir makam aracı satın alındığı ortaya çıktı. Bu durum, daha önce yaşanan Audi A8 makam aracı tartışmalarının ardından geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 aracının tepkiler üzerine Diyanet Vakfı'na devredilmesiyle kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

TRT 1 frekans ayarı nasıl ve nereden yapılır? Hollanda- Türkiye maçını şifre kaldırmadan izlemek mümkün değil! TRT 1 frekans ayarı nasıl ve nereden yapılır? Hollanda- Türkiye maçını şifre kaldırmadan izlemek mümkün değil!

Hasan Güçlü'nün 2022 model ve 4,5 milyon TL değerindeki bu yeni aracı, Diyanet İşleri Başkanlığı kaynakları üzerinden temin edildiği belirtildi. Aracın özel üretim Skoda Superb 4X4 olduğu ve Güçlü'nün koruma ekibine verdiği eski aracın sivil plakalı olarak kullanıldığı ifade edildi. Güçlü'nün, hem Özel Kalem hem de Teftiş Başkanlığı görevlerini yürüttüğü ve kendisine yönelik eleştirilere rağmen bu tür lüks araçları devlet ve vakıf malı olarak istediği gibi kullandığı iddiaları gündeme geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın garajında ise hala Başkan Ali Erbaş'ın kullanımı için 5 adet lüks araç bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Bu araçlar arasında iki adet Mercedes, bir adet zırhlı Mercedes, bir adet kırmızı TOGG ve bir adet Mercedes Vito bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ