Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonları hakkında iddialar, lüks tatil organizasyonlarına dönüştüğü yönünde. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş ve Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın eşi Ali İhsan Martı'nın yanı sıra, Düzce İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz'ün ve diğer üst düzey yöneticilerin eşlerinin "Mücamele" adı verilen özel vize ile kuraya girmeden hacca götürüldüğü öne sürülüyor.

Suudi Arabistan'dan 24 ülkeyle hac anlaşması - Son Dakika Haberleri

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, milyonlarca yurttaş hacca sıra beklerken, bu özel vize ile yöneticilerin yakınlarının da hacca götürüldüğü iddia ediliyor. Özellikle Seher Erbaş'ın beş kez kuraya girmeden hacca gitmesi ve Huriye Martı’nın eşinin de benzer şekilde hacca götürülmesi büyük eleştiriler aldı. Ayrıca, Diyanet'teki üst düzey isimlerin eşlerinin de bu uygulamadan faydalandığı belirtiliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İslam'ı en güzel şekilde temsil  ettiğimizde mesajını insanlığa ulaştırabiliriz

Diyanet kaynakları, yöneticilerin eşleriyle birlikte tahsis edilen odalarda bir ay kaldıklarını ve hacılardan alınan ücretlerden harcırah ödendiğini iddia etti. Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği ve Daru'l-Hadi otelinde konakladıkları bildirilen yöneticilerin, bu durumu eleştiren kaynaklar, hac ibadetinin lüks tatil olarak görülmeye başlandığını vurguladı. "Kendi paralarıyla simit almaktan çekinenler, milletin emanetiyle lüksün zirvesini yaşıyorlar" şeklinde yorumda bulunuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ