İstanbul'da 250 bin, Ankara'da ise 150 bin Divriğili yaşıyor. Sivas'ın şirin ilçesinin büyükşehirlerde yaşayan yurttaşların yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden talebi var.

Divriğililer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yetkililerden İstanbul ve Ankara'da Divriğili belediye başkan adayı istiyor.

DIVRIGI1 (1)

Konuyla ilgili olarak yaptığı haberlerle ses getiren usta gazeteci ve Divriği Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yahya Kemal Bayar, bir yazı kaleme aldı. Bayar'ın yazısı şöyle: 

Sevgili Divriği’liler

Yaklaşan Yerel Seçim Sürecinde Metropollerde 
DİVRİĞİLİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMALI

Yerel seçimler hızla yaklaşıyor. Yerel seçimlerin toplumsal hayatta, kamusal yaşamda nasıl bir yönetim modeli , nasıl bir toplumsal dayanak olduğunu hepimiz kabul ediyoruz.

İstanbul ve Ankara’da sol ve sosyal demokrat partilerin içerisinde dinamik bir Divriğili potansiyelin olduğunun farkındayız.

Başta İstanbul, mümkünse Ankara’da olanak olan ilçelerde CHP’den Divriğili bir belediye başkanı seçilmeli.
Bu Divriğili dinamik potansiyelin ana gövdesi CHP içinde siyaset yapıyor. Bu dinamik tabanın istekleriyle girişimleriyle İstanbul gibi bir metropolde bulunan 39 ilçenin kazanacak bir yerelinde Divriğili belediye başkanı seçilmeli, seçtirilmeli.

Peki bu nasıl olacak, nasıl olmalı?
İstanbul’da yaşayan Divriğili nüfus tahmini olarak 250 bin civarında, Ankara’da ise 150 bin.
Ana gövdesi CHP içerisinde siyaset yapan Divriğili kesim 2024 Yerel Seçimlerini önüne hedef koyarak kazanacak bir yerden CHP listesinden Belediye Başkanı adayı yapılması girişimleri planları şimdiden başlamalı.

Var sayalım, “Bakırköy, Sarıyer, Kadıköy, Eyüp Sultan, Beşiktaş”  gibi ilçelerin birisinde Divriğili Belediye Başkanı Adayı için kollarımızı şimdiden sıvamalıyız.
Bu siyasi alt yapı girişimi için Divriğililer siyaset lobisi oluşturmalı.
Bu lobi çalışması Divriği adıyla faaliyet gösteren dernek, vakıf vesaire gibi kurumlar üzerinden ya da siyasette etkili kişiler tarafından kurulacak “Siyasete Etki Girişimi” gibi bir organizasyon üzerinden yürünebilir.

DIVRIGI2 (1)

Bu girişimin ne gibi bir faydası, yararı olabileceği konusuna gelince; bunun üzerine çok şey yazmaya gerek bile yoktur. Divriğililer bu girişimin başarıya ulaşması halinde nasıl bir değişim, dönüşüm, dayanışma faaliyeti, kamusal hayatın pozitif manada ilerleyeceğini bildiklerini tahmin ediyorum.
Bu girişim kabul görürse, bunun üzerine çalışmalar, tartışmalar, müzakereler yapıldığı zaman, nasıl bir “Yerel Yönetim Modeli” arzu ediyoruz, bunu zaten tartışır olacağız.
Bu girişim konusunda herkesin görüşleri çok kıymetli ve yerinde olacaktır.

Divriği Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni
Yahya Kemal Bayar

Kaynak: HABER MERKEZİ