Disney+ şifre paylaşımını engellemek için resmi adımı attı. Netflix'in izinden giden Disney, Şubat ayında şifre ve hesap paylaşımını engellemek üzere harekete geçeceğini duyurmuştu. Bugün yapılan açıklamayla buna dair politikasını da paylaştı. 

Yapılan açıklamaya göre "ücretli paylaşım programı" adını verdiği bir uygulama getirdi ve bir hesabı kendi haneleri dışında biriyle paylaşan kişiler, bu kişiyi Disney+ Basic için aylık 6,99 $ veya Disney+ Premium için 9,99 $ karşılığında "Ekstra Üye" olarak ekleyebilecek. Hesap başına yalnızca bir ekstra üyeye izin verilecek ve Disney Bundle'ın bir parçası olarak kullanılamayacak.

Buna ek olarak bir hesabı paylaşan kullanıcıların kendileri de Disney+'a abone olabilecek ve izleme geçmişlerini ve ayarlarını korumak için bir profili yeni hesaba aktarabilecek. Disney+ yardım merkezine göre platform, kullanıcıların abonelik etkinliğine, bağlı cihazlarına ve internet bağlantısına bağlı olarak haneyi otomatik olarak algılayacak. Bu yüzden ev dışındayken bir konum eklediklerinde veya seyahat ettiklerini doğrulamaları istendiğinde bir kerelik bir şifre girmeleri gerekecek.

Agatha All Along ve Inside Out 2 gibi yüksek profilli yapımları yakın zaman önce yayınlayan Disney+'ın hesap paylaşımına yönelik bu baskısı önümüzdeki aylarda ABD'de getirmeye hazırlandığı zamdan önce geldi.

Netflix, şifre paylaşımı baskısına geçen yıl başladı ve yöneticilerden hesap iptallerinin düşük kaldığına dair bir açıklama geldi. Warner Bros Discovery'ye bağlı Max de iki şirketi takip ederek bu yılın sonlarına doğru hesap paylaşanlara karşı önlem almaya başlayacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ