İnsan ağzındaki normal diş sayısı 32 olarak kabul edilir. Ancak bu sayıdan daha az veya daha fazla diş sahibi olabilirsiniz. Her durumda ağız sağlığınızı korumak önemlidir ve bu konuda bütün sorumluluk size düşüyor.

Günde iki kez, her seferinde iki dakika olmak üzere florürlü diş macunu da dahil olmak üzere uygun şekilde fırçalama. Gün boyunca dişlerde biriken mikropları ve plakları temizlemek için yatmadan önce dişlerinizi fırçalamak. Günde en az bir kez, özel diş ipi kullanmak. Günde en az bir kez gargara kullanmak, iyi ağız hijyeninin şartlarıdır.

ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT

Daha az şeker tüketmeyi ve şekerli yiyecekler yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın. İyi ağız hijyeni uygulamanın yanı sıra, dişlerinizi sağlıklı tutmak için yılda en az iki kez temizlik ve tarama (dişlerinizin ek bakıma ihtiyacı varsa daha sık) için diş hekiminizi ziyaret edin.

Ayrıca diş problemlerini ve diş kaybını önlemek için bu bölgeye darbe almamaya çalışın. Sigarayı da bırakın. Çünkü sigara her konuda olduğu gibi burada da ciddi anlamda zarar veriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ