Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün İsrail ile Filistin arasında başlayan gerilimin ardından diplomasi trafiğine bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Bakan Fidan, dün görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bu akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşmede İsrail ve Filistin’deki son gelişmeler ele alındı.

ÜRDÜNLÜ VE İSPANYOL BAKANLARLA DA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile Filistin ve İsrail'deki son gelişmeler hakkında telefonda görüştü.

Suriye'nin Kuzeyine hava harekatı: 6 hedef imha edildi Suriye'nin Kuzeyine hava harekatı: 6 hedef imha edildi

Alınan bilgiye göre Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ve İspanyalı mevkidaşı Albares ile telefonda konuştu. Görüşmelerde İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Fidan dün de Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşmüştü.

İhbara giden polisi şehit ettiler! İhbara giden polisi şehit ettiler!

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 370 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli yaşamını yitirmişti.

İsrail basınında Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 600 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bini aştığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA