Hazal Subaşı, yönetmenliğini Altan Dönmez'in üstlendiği, senaryosunu Can Sinan'ın yazdığı Kanal D'nin yeni dizisi Dilek Taşı'nda Figen Kutlu karakterine hayat veriyor. Dönem dizisi olan Dilek Taşı'nda başrol olarak karşımıza çıkan Hazal Subaşı'nın kariyerinde yer aldığı projeler merak ediliyor. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okumasına rağmen katıldığı güzellik yarışmasıyla hayatı değişen Hazal Subaşı, hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor. Hazal Subaşı kimdir? işte sorunun cevabı haberimizde...

HAZAL SUBAŞI KİMDİR?

Hazal Subaşı, 2 Mayıs 1995 tarihinde İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi Selanik göçmenidir. Babasını 13 yaşındayken bir trafik kazası sonucunda kaybetmiştir. 

Hazal Subaşı, üniversite eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde aldı. Bu üniversitede İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nde okudu.

Hazal Subaşı, daha sonra ise 2015 yılında henüz 20 yaşındayken Miss Turkey yarışmasına katıldı. Bu yarışmayı üçüncü tamamladı. Sonrasında ise oyuncu almaya karar verdi ve oyunculuk eğitimleri aldı. 

ADINI SEN KOY DİZİSİYLE BAŞLADI

Ekranlarda Adını Sen Koy dizisiyle boy göstermeye başlayan Hazal Subaşı, bu dizide iki yıl boyunca Zehra Kaya karakterini canlandırdı. Dizi 2018 yılında sona erdi. Aynı yıl Bir Umut Yete dizisinde Elif Özkan'ı canlandırdı. Halka dizisinde ise Bahar Berkes karakteriyle hayranlarının karşısına çıktı.

Ekranların fenomen dizilerinden Çukur'da yardımcı oyuncu olarak yer alan Hazal Subaşı, Nehir Bursalı karakterini canlandırdı. 

2022-2023 sezonunda TRT 1'de yayınlanan Kasaba Doktoru dizisinde Dr. Leyla Erpek'e hayat verdi.

Son olarak Kanal D'nin yeni dizisi Dilek Taşı'nın kadrosuna katıldı. Figen Kutlu karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.

İnternette yayınlanan yapımlardan Bizi Ayıran Çizgi, Sıcak Kafa, Kötü Adamın 10 Günü, Meraklı Adamın 10 Günü ve Ölüm Kime Yakışır adlı yapımlarda da bulundu.

2018 yılında Adını Sen Koy dizisindeki performansıyla Kıbrıs Havadis Medya Ödülleri'nde ''Yılın En İyi Kadın Oyuncusu'' ödülüne layık görüldü. 

2022 yılında ise 26. Altın Objektif Ödülleri'nde ''Yılın Drama Uyarlama Dizi Kadın Oyuncusu'' ödülünü kaptı.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Hazal Subaşı, Boğa burcudur. Model ve oyuncu olan Hazal Subaşı'nın boyu 1.67'dir. Kilosu ise 52'dir.

Editör: Orhan Duman