ABD'de "seks ticareti, kaçırma ve rüşvet" suçlamalarıyla yargılanan ünlü rapçi Sean Combs, bilinen adıyla "Diddy," kefaletle serbest bırakılma talebinde yine başarısız oldu. Yargıç Arun Subramanian, Combs'un "şiddet eğilimine dair ikna edici kanıtların" bulunduğunu belirterek talebi reddetti.
Combs’un, tutuklu bulunduğu Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde (MDC), diğer mahkumların telefonlarını kullanarak iletişim kurma girişimlerinin altını çizen Subramanian, bu davranışın "kuralları çiğneme konusundaki istekliliğini" ortaya koyduğunu ifade etti. Ayrıca, Combs'un davadaki tanıkları etkileyebileceği ve serbest bırakılması halinde kefalet koşullarına uymayacağı yönündeki endişelerin kararda etkili olduğu vurgulandı.
Federal savcılar, Combs'un hapishaneden tanıkları etkilemek amacıyla yasa dışı görüşmeler yaptığını ve bu süreçte dinlemeye takılmamak için diğer mahkumların telefonlarını kullanarak üçlü görüşmeler düzenlediğini belirtti. Combs'un, davada aleyhine tanıklık yapacak kişileri tehdit ettiğini savunan savcılar, bu davranışların davanın işleyişine zarar verdiğini ifade etti.
Combs'un daha önceki kefalet talepleri de benzer gerekçelerle reddedilmişti.
"Diddy" lakabıyla tanınan ünlü rapçi Sean Combs, "seks ticareti, zorla çalıştırma, kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme" suçlamalarıyla 16 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Mahkeme tarafından 17 Eylül'de kamuoyuna açıklanan 14 sayfalık iddianamede, Combs’un evlerinde düzenlediği ve "Freak Offs" olarak adlandırdığı partilerde kişileri cinsel ilişkiye zorladığı ve bu partilerin çoğunun kayda alındığı ifade edildi.
İddianameye göre, Combs, mağdurlar üzerinde kariyerlerini kontrol etme tehdidiyle nüfuzunu kullandı ve ekonomik, psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddet uyguladı. Ayrıca evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu maddelerin bulunduğu belirtilirken, tanık ve mağdurlara sessiz kalmaları veya yalancı şahitlik yapmaları için rüşvet teklif ettiği de kaydedildi.
Manhattan’daki federal mahkemede hakkındaki suçlamaları reddeden Combs, suçlu bulunması halinde en az 15 yıl, en fazla ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Davanın duruşma süreci, 5 Mayıs 2025 tarihinde başlayacak.