Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Diamond Tema adlı şahsın Peygamber Efendimize hakaret içeren "Yer6" adlı programıyla ilgili olarak TCK 216/2. ve 3. maddeleri kapsamında soruşturma başlattıklarını ve programın erişim engeli talep ettiklerini açıkladı.

Diamond Tema (Youtube Kanalı) - Evrim Ağacı

Diamond Tema ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira" dedi.

Diamond Tema Kimdir, Kaç Yaşında?

Gerçek adıyla Diamant, 1994 doğumlu bir Arnavut göçmeni olan ve 1996 yılında Türkiye’ye taşınan Diamond Tema, eğitimini ve askerlik görevini Türkiye’de tamamlayarak kendisini Türk vatandaşı olarak tanımlamaktadır.

İtalya ve Yunanistan’da yaşadığı dönemlerde de Türk kimliğini gururla taşıyan Tema, son dönemde YouTube’da ‘Yer6’ isimli kanalda yaptığı tartışmalarla gündeme geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ