Son olarak Diamond Tema ile çıktığı YouTube yayınında şeriatı savunmasıyla gündemde olan Asrın Tok, Alevilik ile ilgili paylaşımları nedeniyle tepki çekti.

Tok, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi; “Namaz, oruç ve diğer İslami ibadetlere karşı çıkanlar, aşure meselesinde birden (emojiler) şekilde davranıyor. Bunlar Allah düşmanıdır ve Aleviler gibi büyük bir İslam fitnesini köpek gibi desteklerler. Aşure Alevilere özgü olmasa da, bağdaştırılıyor, bu bile yeterlidir.”

Diamond Tema M3Wy Cover

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Tok’un açıklamaları sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği de harekete geçti. Dernek, Tok hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu ve Tok’un cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.

Asrin Tok 3

ASRIN TOK KİMDİR?

Asrın Tok, sosyal medyanın dikkat çeken isimlerinden biridir. Gündeme bomba gibi düşen şeriatçı tarafı savunması ile arama motorlarında sıkça aratılan Tok, özellikle politik ve toplumsal konulardaki aktif paylaşımları ile tanınmaktadır.

Asrin Tok 1

EĞİTİM HAYATI

Ankara Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Asrın Tok, eğitim hayatına Ege Üniversitesi İktisat bölümünde devam etmiştir. 2020-2024 yılları arasında burada aldığı eğitim, Tok'un ekonomik ve toplumsal konulardaki bilgi birikimini genişletmiştir.

Asrin Tok 4

SİYASİ KARİYERİ

Liberal Demokrat Parti Bornova İlçe Başkanlığı gibi önemli siyasi görevlerde bulunmuş olan Asrın Tok, liberal görüşleri ve aktif siyasi paylaşımları ile dikkat çekmektedir. Sosyal medya platformlarında oldukça aktif olan Tok, siyaset, ekonomi ve toplumsal konular hakkında yaptığı paylaşımlar ile geniş bir takipçi kitlesine sahiptir.

HÜR KİRPİ OLUŞUMU

Asrın Tok, etkileyici ses tonu ve sunum yeteneği ile de öne çıkmaktadır. Özellikle "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında fark edilen Tok, sosyal medyada paylaştığı videolarında da bu yeteneklerini sergilemektedir. Tok, aynı zamanda "Hür Kirpi" adlı girişimin kurucusudur. Bu girişim, özgün içerikleri ve özgür düşünceyi destekleyen bir platform olarak bilinmektedir.

Muhabir: LİLA OKYANUS