YouTube’da yayın yapan bir kanalda girdiği tartışma sonrasında hakkında “dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla soruşturma açılan Diamond TemaIŞİD’in hedefi oldu. Terör örgütünün sosyal medya hesabı, Diamond Tema’nın fotoğrafını yayınlayarak örgüt militanlarına çağrı yaptı.

S 66925A9B705F84A62E5D23Dc21B9903A748Fb8F4

NE OLMUŞTU?

Uzun yıllardır kendi ismiyle açtığı YouTube kanalında din, felsefe ve tarih gibi konularda paylaşımlar yapan Diamond Tema en son Asrın Tok ile ''Yer6'' isimli kanalda, ''şeriat'' konulu bir video ile gündeme gelmişti. Tema'nın programdaki sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatıldı. 

Kapak 001246

"BUNU BU HAFTA YAŞAMAK İSTEMEDİM"

Bunun ardından yaşadığı Arnavutluk'a dönen Diamond Tema yeni bir yayın açarak düşüncelerini dile getirdi. Kendisi hakkında ölmesini isteyen insanların olduğunu belirten Diamond Tema, "Bir daha Türkiye'ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim."

Diamond Tema M3Wy Cover.jpg

"O ZEVKİ TATTIRMAYACACAĞIM"

Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hapse atılmammı istiyorken internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. Ya gördünüz mü, siz bak ne hale geldi demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım." ifadelerini kullandı.

S 515Cafee41B1A93Ebe3B747F9A71Ee121C134B36

"MUHALEFETTEN SES ÇIKMIYOR"

Diamond Tema konuşmanın devamında muhalefet partilerinden bahsetti ve "Muhalefet partilerinden ses çıkmıyor. Bu ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini söyleyen bir adama karşı Laikliği ve Cumhuriyeti savunuyorum. Ben bu ülkeyi savunuyorum. Bugün beni harcarlar, sustururlar; yarın sıra size gelir." dedi. 

YAKALAM KARARI ÇIKARILDI

Yer6' adlı sosyal medya kanalında katıldığı bir tartışma programında, Hz. Muhammed'in evlilikleri ile ilgili ifadeleri nedeniyle bir süredir tartışılan Youtuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bakan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DEMET SAROVA