ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nı kazanan adayların üniversite kayıtlarını yaptıracakları tarih belli oldu. Bu aslında DGS'yi kazanan adayların cevabını en çok aradığı soru durumunda.  İşte DGS sonucuna göre kayıt yaptırma tarihleri...Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bilinen ve kısa adıyla ÖSYM, DGS sonuçlarını açıkladı. Açılımı Dikey Geçiş Sınavı olan DGS sonuçları, 11 Eylül Pazartesi günü erişime açıldı. Adaylar, https://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden giriş yaparak, DGS sonuçlarını öğrenme imkanına sahip. Ancak asıl sorulardan bir tanesi de Dikey Geçiş Sınavı'nı kazanan öğrencilerin üniversite kaydını ne zaman, nasıl yaptıracağı? İşte bunun cevabı haberimizde yer alıyor.

DGS ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

DGS sonuçları sonrasında bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor. Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekiyor.

KAYIT İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Üniversite kaydınızı yaptırırken, dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Zaten üniversite kaydını daha önce yaptıran adaylara bu kuralları bir kez daha hatırlatmakta fayda bulunmaktadır. İşte kayıt yaptırırken dikken edilmesi gereken kurallar:

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

ç) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

d) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan programın koşul ve açıklamalarında yer alıyorsa sağlık kurulu raporu isteyebilir. Programın koşul ve açıklamalarında bulunmaması halinde sağlık kurulu raporu istenemez.

e) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.


 

Editör: Orhan Duman