Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın kızı, geleneksel bir törenle Esvatini Kralı için dans eden yüzlerce kadın ve kız arasına katıldı. Bu törenle hükümdarla nişanı doğrulandı.


25 ÇOCUĞU VAR


21 yaşındaki Nomceba Zuma, Ludzidzini Kraliyet Köyü'nde düzenlenen yıllık Kamış Dansı'na küçük krallıktan gelen 5.000 kişi arasındaydı. Günler süren tören; 56 yaşındaki Kral Mswati'nin yeni eşini seçtiğini açıkça belirttiği bir fırsattı. Zaten en az 14 eşi vardı. Bunlardan bazılarıyla küçükken evlendi ve minimum 25 çocuğu var.


BABASI DA AYNI


Mswati'nin kardeşi geçen hafta Nomceba Zuma'nın Kamış Dansı'na "liphovela" yani kraliyet nişanlısı veya cariyesi olarak katılacağını söylemişti. 82 yaşındaki babası Jacob Zuma da gelenek gereği çok eşli ve en az 20 çocuğu var.


İSTİFA ETMİŞTİ


2018'de yolsuzluk bulutu altında Güney Afrika cumhurbaşkanlığından istifa etmek zorunda kalmıştı. Mswati, gösterişli yaşam tarzı nedeniyle eleştiriliyor. Küçük Esvatini Krallığı'nın nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ı günlük 1.90 dolardan az bir gelirle yaşıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL