TFF 1.Lig'de Karagümrük ile Amedspor kozlarını paylaştı. Karşılaşma öncesi dikkat çeken anlar yaşandı. 

AMEDSPOR'A BOZKURTLU KARŞILAMA

İstiklal Marşı okunduğu sırada Karagümrük taraftarları, Amedspor'lu oyunculara ithafen Bozkurt işareti yaptı. İstiklal Marşı'nın bitiminin ardından ise  "Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber" sloganları attı.

BAHÇELİ, KARAGÜMRÜK TARAFTARI OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, taraftarı olduğunu MHP grup toplantısında açıkladığı ve rozetini taşıdığı Fatih Karagümrük ile Amedspor arasındaki maç İstanbul Olimpiyat stadyumunda oynanıyor. Maçtan önce çok sayıda Amedspor taraftarı saha girmek için yola koyuldu. Bu sırada sarı forma ile stadyuma girmek isteyen Amedspor taraftarları, polis tarafından durduruldu. Çok sayıda taraftar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

ÖHD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), avukatların polislerle görüşmeler yaptıklarını fakat polislerin kendilerine “Burası İstanbul, istediğimi yaparım” yanıtını verdiklerini belirtti. Açıklamada, “Kürt’ün renklerine de düşman olan bu zihniyeti ve her türlü keyfiyeti kınıyor ve lanetliyoruz. Sürecin takipçisiyiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber merkezi