Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici’nin TBMM’de kadroya alınması, çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi. Hilal Destici'nin Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ olarak göreve başlamasının ardından Mustafa Destici, eleştiriler karşısında açıklamalarda bulundu.

TV100’de Kübra Par'a konuşan Destici, "Kızımı başka yerlerde de daha yüksek maaşlarla çalıştırabilirdim. Ancak evladımın Meclis'te görev yapmasını istedim. TBMM, hem milli iradenin hem de Türkiye'nin kalbidir. Burada yetişmesinin daha uygun olacağını düşündüm. Meclis'te 600 milletvekili var ve her birine 3 kadro tahsis ediliyor," dedi.

Destici, gazeteci Kübra Par'ın, "Eğer tüm milletvekilleri çocuklarını Meclis’te çalıştırırsa, diğer vatandaşların nasıl iş bulacağını" sorması üzerine şunları söyledi: "Herkes beni tanır; zorda kalan, işe ihtiyacı olan kişilere yardım eden bir siyasetçiyim. Alnım ak, başım dik. Herkese hak ettiği cevabı veririm. Meclis'te 5 binden fazla personel var ve benim evladım da mevcut yönetmeliklere uygun olarak işe alındı. Hiçbir ayrıcalık sağlanmadı."

Destici, kızıyla ilgili istifa düşüncesine dair ise, "Burada gayrı ahlaki, gayrı vicdani veya gayrı yasal bir durum söz konusu değil," şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ